torstai 30. toukokuuta 2013


  Kun tuntuu että kaikki kukkii

Joka aamu  ulkona puutarhaa kiertäessäni huomaan, että uusia kukkia on avautunut eri kasveihin. Tulppaanit alkavat pikkuhiljaa ränsistyä loppuun, paitsi nuo valkoiset ja tummanviininpunaiset jaksavat vielä. Maa on rutikuivaa. Mutta tavallinen syreeni on kukassa ja tuoksu on huumaava. Palleroiset kukkatertut keinuvat kaukana latvoissa mutta onpahan kerrankin syytä katsellä ylöspäin.

Eilen huomasin että viime vuonna istuttamani alppiruusu P.M.A. Tigerstedt oli puhjennut kukkaan. Koko talven se oli piilossa ison lumikasan alla, niinkuin kaverinsa atsaleatkin. Kastelin paljon tällä viikolla ja annoin havu-rodo -lantaa veteen sekoitettuna.

On se kaunis. Sitä katsellessa muistuu elävästi mieleen Mustilan -reissu kolme vuotta sitten. Alppiruusulaakso ja atsalearinne tekivät vaikutuksen. 
Tuostapa tulikin mieleeni, että näin melkein paikallisella taimitarhalla suopursun taimia kaupan. Joku jalostusmuoto, mutta en ehtinyt tutkia tarkemmin. Olin työssaoppimiskeikalla ja etsimme istutuksia varten tiettyjä taimia....mutta palaan asiaan kun ehdin. Oikea metsän suopursu muuten kukkii kanssa jo. Huumaava on sekin tuoksu. Kanervojen heimoon kuuluu sekin.

Sitten ne laukat!



 Ovat vasta aloittamassa ja niitä on parisenkymmentä. Valkoisiakin lie tulossa.


Lumipalloheisi on selvinnyt tuholaisestaan. Lannoitan sitä hyvin, en oikeastaan muuten hoitele.

Ei kommentteja: