torstai 6. kesäkuuta 2013

Sitä on oltu viherrakentamista oppimassa nyt jo neljättä viikkoa. Poutapilvien puutarha on ollut vailla rapsuttelijaa suuren osan päivistä. Tänään leikkasin nurmikon. Kuvia toki olen ottanut koko ajan ja suurin ihastus on ollut laukoista. Kaksikymmentä komeaa ukkolaukkaa ja muutama valkoinen laukka vievät huomion täysin takaosan puutarhassa. Lumipallopensas jää kakkoseksi kevyesti. Katsokaa vaikka.
Ja sitten nuo tähtihyasintit -voiko kauniimpaa ja sirompaa tähdentuiketta enää silmiinsä saada?







Niin se viherrakentaminen. Poutapilvien alla runollisesti kasveja kuvaava joutui oikein tositoimiin -Avantin rattiin. Meitä oli kaksi henkilöä töissä ja toinen kaivoi. Jonkun oli ajettava maat pois.
Tulihan siinä ajettua edes taas muutaman kerran ja  tuon nelitoimikauhan käyttö tuli tutuksi. Ristin tuon riemukiesiksi.

Poutapilvien puutarhassa on onneksi sadepilviäkin näkyillyt: maa on saanut vettä tarpeeksi, luulisin. Ainakin kaikki ruukkuistutukset lötköttivät märkinä tänä aamuna, mutta eiköhän se siitä. 

Tämä sulkahirssi - minttu -gladiolusistutus on saanut krassintaimet juurelleen. Olin kylvänyt krasseja enkä muistanut, mihin, ja istutin kesäkukat päälle :)

Unkarinsyreenitkin kukkivat jo. Myös pikkusyreeni Palibin. Ja valkoinen Holger. Jalosyreenit taitavat jättää väliin, sillä en ole nähnyt merkkiäkään Sensationin kukinnasta, saatikka Moskovan kaunottaren.







Ei kommentteja: