maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus  tuli ja meni puutarhassa ahkeroiden

 (ja vähän Vilma-hauvaa lenkittäessä).......uusi istutusalue, kasvien siirtely ym täyttivät iskiasvaivaisen puutarhurin keskikesän päivät kuitenkin eniten. Jalkaa särki mutta tottakai rakentelin puutarhaa. Sitäpaitsi vain raskaat työt on kielletty.

Tästä nyt ei paljon selvää saa mutta puutarhani rumimpiin kohtiin kuuluva alue, josta purettiin leikkimökki, sai uudet kasvit juhannuksen tiimalla. Tarkoitus on peittää tuo naapurin piharakennelma näkyvistä mutta jättää koiralle polku ojan yli metsään. polku menee tuosta juhannusruusun ohi. Uudelle alueelle istutettiin sinikartiovalkokuusi (uusi taimi) sekä etupihalta P.M.A. Tigerstedt ja atsalea 'Illusia'. Tuolla vähän lähempänä ojaa kasvaa purppuraheisiangervo 'Diabolo'. Heitä tervehtikäämme!

Etupiha sai jussina uutta ilmettä komiasta betonipenkistä. Se on mietiskelypenkki mutta näin keskikesällä hyttysten ateriapenkki. Voisi siinä myös tehdä penkkibodausta, niin tukeva se on. 

Kivet asettelin jo eilen eri tavalla, lisäksi pohjaan tulee kerros kivituhkaa, samoin tuolle ruskealle hiekka-alueelle. Levitin hiekkaa vaan hätätilassa kun kivituhka on hakematta. (ei raskaita töitä iskiasvaivaiselle).

Sama penkki etupatiolta katsottuna. Tämä etupihani on suosikkipaikkani, koska se on niin selkeä ja vihreä. Kukkiakin ilmestyy viikon-parin sisällä. Etupihan kukkijoita on nyt taatankurjenmiekka ja pikapuoliin kai jasmike 'Tähtisilmä' ja keijuangervot (Spiraea japonica 'Little princess'). Syssymmällä perennojen angervot ja ukonhattu (Agonitum) sekä nauhukset (Ligularia) Ja tottakai etupihallakin kukkivat jo arovuokot.
 
 
Tässä on näkymä takapihalta, jossa koiramme Ella, huomenna täyttävä 15 v,  mennä pönhöttää häntä suorana ympärijuoksua kun oikein riehaantuu. Irtonainen harkko tuossa miettii, mihin sitä seuraavaksi viedään.
 
 Siinä sitä mennään! Kuistilla eivät ole vaarassa kaatua gladiolukset ämpärissä eivätkä kesäkukkaistutuksetkaan, sen verran märkiä ruukut ovat viime sateista.
 
Tämä kullannuppu ei ole ikinä tonkinut yhtään kasvia maasta eikä ole edes juossut niitä kumoon. Se on niin siro ja kevyt ketunpoikanen. Kuin ketunpokanen. Lecipsin Jessica, eli meidän Ella, Muori. Leikattu vajaa kuukausi sitten - kohdun ja munasarjojen poisto. Hyvin on Pönhö toipunut.
 



Ei kommentteja: