keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Claude Monet'n puutarhassa Givernyssä, Ranskassa

Hyvin kauan sitten eli jotakuinkin 2007 kävin Pariisissa taidemuseomatkalla. Kävin tuolloin myös kahdessa hyvin erilaisessa puutarhassa: Versaillesin muotopuutarhassa ja Claude Monetin maisemapuutarhassa. Versaillesin kuvat valitettavasti kadotin bittiavaruuteen mutta en muita onneksi.



Päivä oli sadesuhjua täys mutta hyvin ihana ja eämyksellinen.


 Lummelammet kiehtoivat eniten, koska olin taidematkalla ja Monet maalasi lummeteoksensa niiden rannalla ulkoilmassa.

Koko japanilaisvaikutteinen maisemapuutarha oli täynnä elämyksiä:













Itse talollakin oli nähtävää paljon, myös pieni kylä ympärillä kirvoitti kuvaamaan kauneuttaan.







Tykkäsin kyllä Givernystä enemmän kuin Versaillesista. Sielläkin oli toki paljon katsottavaa ja siitä voi katsella kuvia netistä. Siellä näyttää olevan samanlaisia kuvia kuin kadottamani aarteet. Love all gardens!

4 kommenttia:

pivi kirjoitti...

Kaunista ! Yksi haaveistani on päästä käymään tuolla joskus. Mikä valtava määrä iiriksiä, muun muassa. Sain joskus joululahjaksi kirjan Monetin puutarhasta, yksi mieluisimmista joululahjoistani ever. Kiitän kierroksesta !

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Todella kaunista. Olen haaveillut että joskus pääsisin katselemaan Norjaan kuninkaallisia puutarhoja. Ruotsi on tullut keirrettyä. Ja Italiaankin olisi kiva päästä puutarhoja kiertämään.
Olet onnen pekka kun saat nauttia noista näkymistä.

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Ihania kuvia ihanasta paikasta. Kymmenet vuodet olen jo odottanut pääseväni tuonne ;) Pitäisi järjestää pieni kimppamatka puutarhuroijlle :)

Oman elämänsä puutarhuri kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi, Mörökölliblogisti :) Olen heti mukana järjestämässä matkaa jos porukka saadaan kasaan. Lento Pariisiin tms. Tuo kylä on noin 80 kilsaa Pariisista. Pariisissa voisi halukkaat käydä katselemassa toisenlaista puutarhatyyliä eli Versaillesin linnan tiluksia.