keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mäyräkoira ja multaperjantai

Terassin edustalle tuotiin kymmenisen kuutiota multaa. Ruokamullan, hiekan ja ketunjätösten sekoitusta, muhevaa, läpäisevää KULTAA!

Palkkasin tyttäreni lapioimaan, itsellä oli hiukan voimat koillisessa. Toki jotain kärräilin itsekin, mutta enimmän työn teki Aino, jota ei muuten puutarhurointi kiinnosta sitten yhtään. Ainon koira Vilma oli mukana puutarhaperjantain heilunnoissa.


 Vilma viihtyi kun sen kanssa jaksoi leikkiä tarpeeksi.
 Istutin alueelle kaikki kymmenet sormustinkukantaimet, tulppaaninsipuleita "White Emperor", "Black Parrot" ym. Myös kesällä istutetut heinälajikkeet pääsivät tänne (kuparisara, japaninsara, hopeatoppo...) Multasormen syysalesta löytyi nauhuksia (japanin-, raketti- ja kultanauhukset). Kaikenlaista tähän istutukseen pitäisi vielä tulla. Jos ehdin käydä kaivamassa väriminttua Kurikasta niin sitten sekin on jo valmiina ensi kesää varten. Niin ja löysinhän syyskaunosilmää myös Multasormesta euron/taimi.
 Näin aurinkoiselta näytti terassi sunnuntaina.


 Tässä on jonkun Chelsean mestarin perennaistutuskuva. Kuva ei ole ottamani. Mutta tällaisen haluaisin tulevasta istutuksestani pikkuhiljaa muodostuvan. Aion istuttaa tuota kultakärsämöä, mutta myös muita kärsämöitä. Siihen istutuspenkkojen väliin tulee polku, joka samalla esittää kuivunutta joenuomaa pienoiskoossa.
 Tähän terassipation päälle tulee lasihuone eli karkaistusta lasista rakennettava lasiterassi. Siitä tulee kulku uuden perennaistutuksen halki (kuivunutta joenuomaa pitkin, hahhah), tontilta tielle.


2 kommenttia:

pivi kirjoitti...

Lapsityövoimaa :) Ei meilläkään ole peritynyt puutarhainto lapsille, ja toivoni onkin nyt lapsenlapsissa ;) Ai ihanaa lasiterassi tulossa, vau ! Ja mallikuvasi on aivan ihana, pian sulla on tuollainen !

ulleriina kirjoitti...

Rasat pärkys tänne ♥
Kiva blogi sulla.